trehuset
trehuset: En unik og annerledes gavebutikk og et hus med mye historie i veggene.

butikken trehuset

butikken trehuset

husets historie

En gang for lenge, lenge siden, sto det et mindre hus på tomten der trehuset står i dag. Og i det huset ble den store sjøhelten, Cort Adeler, født en desemberdag i 1622. Den gang het han Curt Sefrensson (Sivertsen), og må ha vokst opp i et Brevik med bare et hundretalls innbyggere. Men tømmerhandlingen med Europa var i sterk vekst, og byen vokste fort.

Vi vet ikke så mye om Curts oppvekst i Brevik, og ikke vet vi hvem hans mor solgte huset til en gang på 1650-tallet, men vi vet med stor sannsynlighet hvem som reiste huset slik det står i dag. I 1776.

Mer om husets historie finner du etter hvert i trebloggen. Om Cort Adeler er det skrevet en egen biografi.

Design is a feeling. Wether inspired by nature, people, love or frustration - good design always begins and ends with a feeling.

ukjent

Håndlaget og unikt, kunst og brukskunst, praktisk og nyttig, delikat og spennende. Det er hva vi ønsker produktspekteret i trehuset skal være. Stadig noe nytt, stadig noe særegent - pent presentert under et gammelt, ærverdig tak fra midten av 1700-tallet.

Se vår favorittsåpe til treverk

Vi elsker å leke med treverk. Gammelt og nytt. Røft og glatt. Gjerne i kombinasjon. Og gjenbruksgleden er stor. Visste du at Amalie har sitt eget trelastlager? Her sorterer hun brukt og nytt i forskjellige bunker. Og bunkene har fått navn. Fra "hedersbunken" til "mest-sannsynlig-kun-til-ved-bunken". Og jammen får hun ikke bruk for det meste.

Amalies juletrær