Trehuset er et gammelt hus.
Et gammelt hus med mange rom.
28 rom faktisk, med stort og smått.
Men kun 3 av dem er soverom.
De fleste rommene har potensiale.
Et penere måte å si at det er nok å ta seg til.
Men vi har begynt. Og vi skynder oss sakte.
Gamle hus fortjener det.
Å bli godt kjent med deg.
Og at du blir kjent med huset.
For det du gjør, kan sjelden gjøres om igjen.
husets historie
En gang for lenge, lenge siden, sto det et mindre hus på tomten der trehuset står i dag. Og i det huset ble den store sjøhelten, Cort Adeler, født en desemberdag i 1622. Den gang het han Curt Sefrensson (Sivertsen), og må ha vokst opp i et Brevik med bare et hundretalls innbyggere. Men tømmerhandlingen med Europa var i sterk vekst, og byen vokste fort.
Vi vet ikke så mye om Curts oppvekst i Brevik, og ikke vet vi hvem hans mor solgte huset til en gang på 1650-tallet, men vi vet med stor sannsynlighet hvem som reiste huset slik det står i dag. Det skjedde i 1776.
Mer om husets historie finner du glimt av i bloggen. Om Cort Adeler er det skrevet en egen biografi som du kan bestille her i nettbutikken.
Cort Adeler – en sjøhelt større enn sitt rykte
Cort Adeler biografi
En spennende og detaljrik biografi om en stor internasjonal sjøhelt født i lille Brevik i 1622. Forfatter og historiker Ole Henrik Gjeruldsen tar deg med på en eventyrlig og litt uvirkelig reise inn i 1600-tallet, og han beskriver livet til både Curt Adeler og datiden på en fascinerende måte.
«Hvis du trodde Jack Sparrow fra «Pirates of the Caribian» gjorde ville ting… Noen ganger er virkeligheten villere.» Sitat VG.
Butikken trehuset
I 10 av husets mange rom er det kreativt arbeid som får lov å utfolde seg. Her har vi snekkerverksted, atelier, kontor, lager og flere spennende utstillingsrom.
Håndlaget og unikt, kunst og brukskunst, praktisk og nyttig, delikat og spennende. Det er hva vi ønsker produktspekteret i trehuset skal være. Stadig noe nytt, stadig noe særegent – pent presentert under et gammelt, ærverdig tak fra midten av 1700-tallet.
Vi elsker å leke med treverk. Gammelt og nytt. Røft og glatt. Gjerne i kombinasjon. Og gjenbruksgleden er stor. Visste du at Amalie har sitt eget trelastlager? Her sorterer hun brukt og nytt i forskjellige bunker. Og bunkene har fått navn. Fra «hedersbunken» til «mest-sannsynlig-kun-til-ved-bunken». Og jammen får hun ikke bruk for det meste.