Inntrykk og uttrykk fra en skapende sjel

Amalie Ree (f. 1974) har barndomsminnene fra Tingvoll på Nordmøre og ungdomstiden fra Sandefjord. Nå både bor og trives hun i den idylliske lille kystbyen Brevik.

Amalie har et sterkt behov for å skape, og det gjenspeiles i alt hun gjør. Hvilket materiale eller verktøy som velges, kommer ofte an på hva hun har for hånden: Pensel, hammer, saks, stemjern, symaskin, strikkepinner – treverk, stein, blomster, stoff, garn, lerret. Lite er for gammelt, ødelagt eller for merkelig til at det ikke kan gjenskapes til noe nytt.

Jeg kaller det å rekreere. Det ligger jo allerede i navnet; kReeativ, Ree-kreasjon, Ree-design, å rekReere.

Amalie Ree

Å male er terapi. Da flyter jeg. Tid eksisterer ikke. Jeg leker. Med farger, former og følelser.

Det gikk lang tid før jeg turte. Å male på lerret var skummelt. Så i starten var det postkasser, dører, vegger og skilt det gikk i. Mer dekorering enn maling, egentlig. Men jeg hadde så respekt for de store mesterne, og drømmen om kunstutdannelse ble det aldri noe av. Så jeg holdt meg til andre overflater enn lerret. Inntil jeg meldte meg på nok et kurs. Denne gangen et kurs i intuitiv maling. Da var det gjort.

Jeg malte hver ledige stund jeg hadde. Dag og natt. Etter noen måneder, tok jeg mot til meg og hang opp maleriene i egen butikk. Og så ringte jeg avisa. Journalisten kom, artikkelen kom på trykk dagen etter, og maleriet som ble avbildet, kunne jeg solgt flere ganger samme dagen. For en glede!

Nå, snart 20 år etter, har jeg fortsatt stor respekt både for lerretet og de store kunstnerne. Og jeg skulle gjerne hatt en kunstutdannelse, men jeg trenger det egentlig ikke. Skapertrangen vant. Og jeg lar meg selv fortsette å leke med egne og andres følelser på lerret.


Private fotoalbum

Har du lyst til å se bilder av tidligere malerier og reekreasjoner, som ikke er tilgjengelig i nettbutikken, klikk på lenkene under.

Reekreasjon MALERIER

«Jeg maler følelser. Noen ganger er det mine, andre ganger er det dine. Når jeg maler på oppdrag, er det dine følelser og tanker som males. Intuitivt. Gjerne på store lerret. Og du får ikke lov å kjøpe bestillingen før du er 100 % fornøyd. 🙂 På min private Facebookside har jeg et album med et knippe malerier som har funnet sin eier.»


Reekreasjon BLOMSTER

Amalie er utdannet anleggsgartner, og startet arbeidskarrieren med sommerjobb i en blomsterbutikk. Da var hun 16 år. Siden har blomster og hage vært en stor del av livet.

Det hender hun tar på seg utsmykningsoppdrag i blomster: Brudebuketter, bordoppsatser og større installasjoner til spesielle anledninger. Her er et album med noen bilder fra den blomstrende siden av Amalie.


Reekreasjon SØM

Høsten 2019 fant Amalie frem symaskinen igjen. Og arbeidet med en liten og unik kleskolleksjon basert på redesign, gjenbruk og litt nytt, kom i gang. Her har hun samlet noen bilder av diverse sømkreasjoner.


Logic will get you from A to Z, imagination will get you everywhere.

Albert Einstein

Malerier til salgs hos galleri Amalie:


Nyeste på Instagram @galleriamalie: