Publisert på

Avsløringer

Gamle hus har mange hemmeligheter. Noe av gleden med gamle hus er nettopp alle disse hemmelighetene. Hvem har bodd der, hvordan levde de, hva er gjort med huset, finnes det glemte skatter som kan fortelle en historie?

Det er som et stort puslespill hvor brikkene er forlagt litt her og litt der. Det er garantert mange brikker man ikke finner også, men hver lille bit vil gi sitt bidrag. Og i går fant Erik et prakteksemplar av en brikke!


Vi har lenge lurt på dette skråhjørnet på baksiden av huset. At det har stått en dør der, har vi gjettet oss til egentlig. Det er ikke trangt nok mellom husene til at det kan være lagd med tanke på trafikk og fremkommelighet.


Belistning og utforming tilsier også at det har vært en inngang der. Men hvordan så det ut? Fasaden har vært som nå i hvertfall siden før krigen. Det fant vi et bilde av. Men kanskje vi kunne finne mer?


Så i går tok nysgjerrigheten overhånd. Det begynte med to små kikkehull inn i det som kunne se ut som et hulrom uten isolasjon. Et stort hulrom!

  

Så spennende! Bit for bit ble plukket vekk.


Og der var den! Hemmeligheten. En flott gammel gråmalt dørkarm med nedslitt terskel.


Takk og lov for at oppussing «før i tida» vanligvis besto av «lag på lag» istedet for riving.

Nå mangler vi bare to stk dørblad som passer (140 x 208 cm) og en søknad til kommunen. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

WordPress spam blocked by CleanTalk.